Yemek Atölyeleri

9 Mayıs 2009
 
Slow Food Gençlik Gıda Hareketi Yemek Atölyesi 2 – İzmir
Ege Üniversitesi Sürdürülebilir Yaşam Gezici Festivali
izmir 2
Sürdürülebilir Yaşam Gezici Festivali kapsamında Ege Üniversitesi’nde yine bir yemek atöyesi düzenledik.Bu güzel etkinliğide sedef’den dinlemek gerek.izmir
 
 
 16 Nisan 2009
 
Slow Food Gençlik Gıda Hareketi Yemek Atölyesi 1-İstanbul
Boğaziçi Üniversitesi Ekolojik Karnaval
Hep beraber sağlıklı, organik ürünlerle lezzetli yemekler hazırlamaya var mısınız?
Biz ,hem bizim hem de yeryüzünün sağlığını tehdit eden gıdalara yemeye mecbur bırakan global gıda sistemi yerine, sağlıklı, sürdürülebilir, yerel gıda sistemlerini destekliyoruz!
Bu yüzden Boğaziçi Üniversitesi’de boğaziçililerin katılımıyla birlikte hem hep beraber yemek  yaptık hem de yerken Slow Food’un iyi, temiz, adil gıda ve üretim süreçlerini konuştuk.ggh3
Menümüzde neler yoktu ki humus mu desem organik ekmekle yapılan ekmek salatası mı desem … Tabii burda en büyük sır kulandığımız ürünlerin organik ,iyi, temiz, adil yöntemlerle üretilmesiydi.Hal böyle olunca hepsi birbirinden lezzetli ve güzel oldu.
Kimler yoktu ki o gün en başta slowfood fikir sahibi damaklar  konviviyumunun başkanı Defne Hanım “boğaziçi boğaziçi” anonsları ile günümüzü şenlendirirken bir yandan da gençlere mayonez yapmayı ,Aysun Hanım’ın çiğ süttünden tereyağ yapmayı gösterdi.Humusun inceliklerini göstermekse Yaşin hanıma düşmüştü.ggh1Pelin,Sedef, Ben kendimizi ekmek salatası yapımına kaptırmıştık.Sonra Cezayir Restoranı’nın chefi Fatih Usta,Ekmekçi Tangör,kendilerini tanıdığıma çok sevindiğim sevgili Filiz Telek,Evrim,güzide yazmanımız Özge ,Özgür ,Olcay Bingöl…ve şu an adını hatırlayamadığım  için beni affetmelerini temenni ettiğim değerli bir sürü insan, herkes masanın bir ucundan tutmuştu.ggh4
Ziyaretçilerimiz de çok oldu İhe‘den Emine hanım bize kasa kasa organik ekmek getirdi ,sonrada hemen zeytin ayıklamaya koyuldu.Selin ve Filiz Hanımlar bize süpriz yaptılar.Pempe domatesler ağından Yeşim Hanım tüm enerjisiyle bize destek verdi.Ayvalık konviviyumundan kürşat ailesi güzel zeytinyağlarından bizi esirgememiş tam iki koca şişe göndermişti.İmece ekolojik’den kasa kasa taze otlar sebzeler geldi bunları yıkamak Pelinle bana düşmüş  ,çoktan musluğun yolunu tutmuştuk.Tiryaki organik ise bize organik ince bulgurumuzu nohutumuzu göndermişti.Koçulu peynirciliğin gönderdiği peyniri de yemeklerimizin üstüne koyduk mu herşey tadından yenmez olmuştu.Karnımız tok sırtımız pek boğaziçinin çimlerine oturmuş Ciftci-Sen genel baskani Abdullah Aysu ile gida egemenligini üstüne sohbet ederek etkinliğimizi tamamladık.
Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s